Apr 202016
 

One of the screwy things in the early “jet turbine” arena designs was the way that the south end of the Mariners’ parking garage was going to be accessed, via a tunnel cut out of the building and masked behind a “green wall.”  This would be an ~20 ft notch cut into the base of the arena.  March 2013 Vacation Petition

Tunnel design from the March 2013 street vacation petition

Tunnel design from the March 2013 street vacation petition

More recent documents show the access tunnel was no longer a tunnel, instead being a roadway external to the building but still west of the single set of railroad tracks along the west end of BNSF’s property (here is a google street view of the area with tracks).  April 19, 2016 presentation (note that earlier 2016 presentations to the council’s sustainability and transportation committee have similar sketches)

Access road now external to building in April 19 2016 vacation presentation.

Access road now external to building in April 19 2016 vacation presentation.

A view from the east in the same April 19 presentation.

A view from the east in the same April 19 presentation.

At some point, should the council be concerned about the original street vacation petition (long delayed by Hansen’s own actions) not being consistent with the current arena design?  Is the access road, as unobstructed as presented here, a defined requirement of the vacation (I don’t see any bullets suggesting that) ?

Sorry, the comment form is closed at this time.